Eestit väisas Ngakpa Tempa Jonten

11. novembril külastas Eestit Nyingma traditsiooni ngakpa, kes rääkis kolmest kalliskivist (Buddha, Dharma ja Sangha), kolmest õilsast printsiibist (bodhichitta motivatsioon, Vaade, pühendmine), iidami kujustamise tähendusest ja tähtsusest, bodhichittast, 4 mõõtmatust (armastus, kaastunne, rõõm, võrdne suhtumine), 6 paramitast ja barodest.

Õpetaja on läbinud kolm erinevat ngöndrot (eelpraktikatsüklit) ning  3-aastase eralduslaagri. Ta on olnud eraldustes tähtsamates meditatsioonikoobastes Tiibetis. Tema juureõpetajateks on auväärsed Dilgo Khyentse Rinpoche ja (hiljem) Tema Pühadus dalai-laama. Lisaks peab ta veel tähtsamateks õpetajateks nt Garchen Rinpoched. Praegu resideerub ja õpetab Ngakpa Tempa Jonten Austraalias Sydney’s.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.